تست کردن ایده کسب و کارتان با ۱۰ سوال

تست کردن ایده کسب و کارتان با ۱۰ سوال

 

تست کردن ایده کسب و کارتان با ۱۰ سوال

“ شما باید هزینه فرصت را همیشه مد نظر داشته باشید و این را بدانید که هر فرصت جدیدی که از راه میرسد وقت و انرژی فوق العاده زیادی از شما خواهد برد. ” __دیوید دوج
یک ایده ای به سرتان زده و می خواهید بر پایه آن کسب و کاری را راه اندازی کنید. ایده شما اگر بگیر فوق العاده می شود… اما اگر نگیرد چی؟ چطور بفهمیم ایده ما اصولی است یا نه ؟ آیا راه برای تست کردن آن قبل از هزینه پول و وقت هست ؟ جواب بله است.
“شما همیشه در حال تست کردن هستید” این جمله را Andre Marquis رییس دپارتمان کارآفرینی دانشگاه کالیفرنیا در برکلی می گوید “با هر چیزی شروع کنید, با همان چیز هم تموم می کنید” یعنی چه؟ این جمله یعنی اگر ایده تان را از اول به صورت کاملا اصولی پی ریزی کنید , نتیجه آن هم کاملا معقول و مورد قبول خواهد بود.
از کجا شروع کنیم؟ ما ۱۰ سوال آماده کرده ایم برای شما تا با جواب دادن به آن ایده تان را ارزیابی کنید.

۱- مشخصات مشتری من چیست ؟
شاید محصول یا ایده شما یک راه حل عالی برای شما باشد, اما آیا میتونید مشخصات خودتون را به عنوان مشتری محصولتان بشناسید؟ “از خودتون بپرسید بزرگترین درد مشتریتان چیست تا با ایده تان آنرا درمان کنید” این جمله معروف آلکساندر اوسوالدر است نویسنده کتاب _نسل بیزینس مدل. کارآفرین آریزونایی بنام دیوید دوج برای شروع کسب و کار خود تحقیقات گسترده ای بر روی مشتری های احتمالی ایده اش کرد , در آخر به نتیجه رسید و شرکت خود را با نام Sure Prep Learning بنا کرد تا به والدین نگران و رقابتگر کمک کند.
او امروزه کسب و کار خود را گسترش داده و دارای بیش از ۸۰۰ آموزگار در ایالات آمریکا است.

۲- چه چیزی را دارم جایگزین می کنم؟
“ایده شما هرچه می خواهد باشد, اون بیرون مردم یه چیز دیگه ای جایگزینش می خرند.” این سخن جیم پولکرانو , مدیر ارشد IMD است یکی از برگزیده ترین مدارس کسب و کار سوییس. از خودتان بپرسید محصول شما چه مزیتی دارد که مشتری حاضر است آنرا جایگزین خرید همیشگی اش بکند؟ البته لازم به ذکر است الزاما این مزیت نباید به محصولتان محدود شود, شما باید ببینید چه رقیب های دیگری دارید برای مثال اگر مشتری تان پول خود را برای خرید محصول شما نپردازد به جایش چه چیز دیگری برایش آنقدر مهم است که پولش را بدهد و آنرا بخرد , و آن هم رقیب شما خواهد بود.

۳- این محصول را چگونه به دیگران ثابت خواهم کرد؟
محصولتان را در حد امکان ملموس کنید! حالا این کار را با درست کردن عکس , انیمیشن یا حتی نمونه اولیه آن. با پیداکردن این نکته که چطور میتوانید محصولتان را به دیگران معرفی کنید خواهید فهمید محصولتان چقدر پایه و اساس استوار دارد. زیرا قابلیت نشان دادن محصولتان به دیگران مورد انتقاد زیادی قرار خواهد گرفت و این نیز کمکی به شما خواهد بود تا قبل از تولید انبود اشکالات کارتان را بررسی و رفع کنید.

۴- چه کسی را برای تیم کاریم لازم دارم؟
در همان پله های نخستین شما خواهید فهمید نظرات چه کسی برایتان سازنده تر است و بعد از آن خواهید فهمید فکر چه کسانی را برای همفکری لازم دارید حالا چه در رابطه با محصولتان باشد, بازاریابی محصولتان یا حتی روابط عمومی کسب و کارتان.شما باید راهی پیدا کنید تا میزان علاقه افراد حاضر را به ایده تان بفهمید تا بتوانید افراد بهتری را به عنوان شریک کارییا کارمند انتخاب کنید.

۵- چه منابعی نیاز خواهم داشت؟ دقیقا ایده تان را چطور عملی خواهید کرد؟ جواب این سوال مستلزم دانستن این نکته است که به چه منابعی نیاز خواهید داشت , از کارگاه گرفته تا کامپیوتر و لوارم اداری و کاغد و دفتر. راهکار حل این مساله این است که قبل از صرف وقت و پول زیاد بر روی تست و تولید محصولتان لیستی از دارایی های کلیدیتان تهیه کنید و بررسی کنید هرکدام را کجا و چگونه می خواهید تخصیص دهید.

۶- طول مدت چرخه خریدم چقدر خواهد بود؟
شما می خواهید بدانید مدت زمان چرخه خریدتان چقدر است تا بتوانید نیاز مالی پیش رویتان را تخمین بزنید. با چرخه خرید بلندتر شما پول بیشتری نیاز خواهید داشت و البته سودی که قرار است به دستتان برسد زمان زیادی طول خواهد کشید. به عنوان مثال اگر می خواهید تجهیزات بیمارستانی بفروشید شاید چرخه خرید و معامله ۱۸ ماه طول بکشد. اما اگر بازی موبایل (اُپ) میخواهید بفروشید چرخه خریدتان خیلی کوتاه خواهد بود.

۷- پیش بینی معقول فروشتان چیست؟
شما می خواهید عملکرد واقعی فروشتان را آنالیز کنید تا به پیش بینی محکمی از فروشتان ارایه دهید. برای مثال شما میخواهید یک رستوران در مرکز شهر دایر کنید دیدگاه غلط این است که فقط به سودی فکر کنید که از این رستوران عایدتان می شود اما در اصل مسایل مهمتری همچون مقدار فضا , نوع رستوران , مالیات , مجوز و … که باید به عنوان داده های اصلیتان بر پیش بینی فروشتان تاثیر بگذارند.

۸- ایده من تا چه حد قابل توسعه است ؟
می خواهید کسب و کارتان چقدر بزرگ باشد, آیا میتوانید از ایده تان همچین توقعی داشته باشید؟ برای مثال اگر شما نویسنده هستید , برنامه نویس هستید یا هنرمند هستید که محصولتان را با دستان خودتان خلق می کنید باید این نکته را حتما در نظر بگیرید که بیزینس شما نمی تواند به اندازه بیزینسی که محصولش تولید انبوه می شود رشد کرد. آیا شما وقتتان را می فروشید, چیزی که مقدارش بی نهایت است یا دارید محصولی میفروشید که میتوانید میلیون ها عدد از آن بفروشید؟ هشیار باشید , زمان هرچقدر هم که زیاد باشد مردم توجهی به آن نمی کنند.

۹- آیا من مهارت های لازم را دارم؟
داشتن یک ایده و عملی کردن آن دو مقوله جدا هستند. اگر ایده ای دارید که به مهارت و تخصص بالایی نیاز دارد آیا میتوانید فردی را پیدا کنید که این شکاف را در مراحل نخستین ایده تان پر کند؟

۱۰- آیا خود من میتوانم این کار را برای دو سال بعد هم انجام بدهم؟
داشتن یک ایده عالی خیلی هیجان انگیز است. اما آیا حاضرید زندگیتان را حداقل برای دو سال وفق این ایده کنید؟ آیا پشتیبانی دارید از طرف خانواده , دوستان , مربیان؟ آیا حاضرید برای ایده تان از جان مایه بگذارید؟

دیدگاهتان را بنویسید

مقالات مرتبط

فهرست مطالب

هزاران بار بیشتر دیده می شوید