۸ مزیت برای استفاده از آموزش مجازی عنوانی است که می خواهیم در این مقاله شما را با آن آشنا کنیم و امیدواریم که بتوانیم با ارائه این ۸ مزیت گامی کوچک در جهت آگاهی هر بیشتر شما عزیزان داشته باشیم.
در دنیای کنونی همه ما
هر روزه با اینترنت درگیر هستیم از پرداخت قبض ها گرفته تا درخواست ماشین و دانلود موزیک و فیلم و چک کردن ایمیل و فعالیت در شبکه های اجتماعی، اما استفاده از اینترنت تنها به اینها ختم نمی شود. یادگیری آن هم در دنیای مجازی ره آوردی از پیشرفت تکنولوژی برای بشر بوده است. با کمک دنیای فناوری اطلاعات و سیستم های آموزش مجازی افراد می توانند در هر لحظه و در هر مکانی آموزش ببینید.
یادگیری مبتنی بر وب معمولا با عنوان آموزش الکترونیکی یا آموزش مجازی شناخته شده است که این اتفاق اساسا شامل یادگیری آنلاین از طریق دوره های آموزشی است که عموما در ال ام اس ها (سامانه یادگیری الکترونیکی) ارائه می شوند. با کمک سامانه آموزش مجازی می توان تمام فرایند های یادگیری را بصورت الکترونیکی انجام داد. با پیدایش سیستم های آموزش الکترونیکی که امروزه نقش برجسته ای را در میان تمام کسانی که تمایل به یادگیری دارند پیدا کرده است، ایجاد فضای شخصی آموزشی برای کاربران فراهم شده است تا آنها بتوانند به دورازهر گونه دغدغه ای از مزایای آموزش الکترونیکی برخوردار باشند. درادامه می خواهیم به برخی از مزایای سیستم آموزش الکترونیکی بپردازیم.
۱-کاهش هزینه های آموزشی مبتنی بر یادگیری
آموزش حضوری همواره هزینه حمل و نقل به مرکز آموزشی را با خود به همراه دارد که علاوه بر هزینه رفت و آمد، آلودگی هوا را نیز در کلان شهر ها را نیز به همراه دارد. اما با استفاده از آموزش مجازی، افراد می توانند هزینه های آموزشی را به نسبت کاهش دهند. با کمک یادگیری الکترونیکی تحقق عدالت آموزشی و ایجاد فرصت یادگیری برای افراد در هرلحظه و در هر مکان با هر بودجه فراهم می شود. با استفاده از دوره های آموزشی مجازی، نیاز به فضای آموزشی فیزیکی برای کارکنان حذف می شود و این به نوبه خود می تواند به شدت هزینه های ایجاد و نگهداری فضای آموزشی را کاهش دهد. در برخی موارد، حتی نیاز به استخدام یک مدرس مستقیم را نیز حذف می کند.
۲-کسب درآمد بیشتر برای شرکت های استفاده کننده از آموزش الکترونیکی
همواره آموزش یکی از اساسی ترین راه ها برای بهبود عملکرد کارکنان بوده است . در صورتی که سازمان ها برنامه های آموزشی مدونی را برای کارکنان خود در نظر بگیرند می توانند بازدهی پرسنل خود را بالا برده و از درآمد بیشتری را برای سازمان خود به دست آورد.
۳-افزایش بهره وری با آموزش الکترونیکی
نه تنها استفاده از elearning می تواند افزایش درآمد در هر کارمند را به همراه داشته باشد بلکه می تواند بهره وری آنها را نیز افزایش دهد. با به رسمیت شناختن آموزش و یادگیری الکترونیکی در سازمان می توان ۳۰% بازگشت سرمایه را افزایش داد.
۴-افزایش رضایت مندی شغلی کارکنان
بر طبق برخی مطالعات انجام شده در حوزه منابع انسانی ، رضایت کارکنان در محیط کاری و فضای شغلی تاثیر مستقیمی با روابط کاری بین مدیر و پرسنل دارد. اغلب کارکنانی که بستر مناسب برای پیشرفت و یادگیری در راستای بهبود فرایند عملکردی داشته باشند احتمال ترک کارفرما و محیط شغلی در آنها کمتر خواهد بود.
۵-یادگیری بهینه با انعطاف پذیری دوره های آموزش الکترونیکی
آموزش الکترونیکی ره آوردی است که دنیای فناوری اطلاعات برای افراد شاغل و تمام کسانی که با کمبود زمان برای آموزش مواجه بوده اند به ارمغان آورده است. از آنجایی که آموزش الکترونیکی می تواند در هر زمان از روز و با حذف محدودیت ها انجام شود، تمام مشتاقان یادگیری می تواند درحرفه و تحصیلات خود متمرکز شوند و همیشه به روز باشند.
ELearning-6 بستری همیشه در دسترس
آموزش الکترونیکی اجازه می دهد تا افراد در تمام سنین برای یادگیری مهارت های جدید بدون محدودیت به طور یکسان با استفاده از دوره های آموزشی الکترنیکی اقدام کنند.
۷-راحتی و آرامش در آموزش
استفاده از کلاس های آموزش حضوری با مشکلاتی همچون عدم انعطاف پذیری در زمان کلاس های آموزشی ، نشستن در صندلی ناراحت کننده، و درد ناشی از کمر درد تا پایان روز را برای افراد در بر دارد. اما هنگامی که افراد، آموزش آنلاین را انتخاب می کنند دیگرنیازبه کلاس فیزیکی نخواهند داشت. افراد می توانند در هر فضایی که دوست دارند منزل یا در محیط کار و یا هر مکان دیگری، تمام سخنرانی ها و محتواهای آموزشی مورد نیاز خود را از طریق نرم افزارهای ال ام اس و کلاس مجازی در اختیار داشته باشند.
۸-سازمانی با دانش روز
همواره داشتن یک برنامه قدرتمند برای یادگیری الکترونیکی، برای شرکت ها سودمند است. این کار به سازمان ها کمک می کند کارکنان خود را به روز نگه دارند.
همانطور که تا اینجا متوجه شدید آموزش مجازی نه تنها بعنوان یک بستر آموزشی می تواند ما را در انجام اهداف آموزشی یاری نماید بلکه با حذف تمام محدودیت ها این امکان را فراهم می سازد تا به سرعت به یادگیری های فردی و گروهی بپردازیم و درعین حال می توانیم رویکردی متفاوت همراه با یادگیری را نیز تجربه کنیم.
در کشور عزیزمان ایران با توجه به مدل آموزشی، تمامی مراکز آموزش که می خواهند قدم در دنیای آموزش الکترونیکی بگذارند می بایست اقدام به تهیه سامانه ال ام اس کنند. شرکت فناوران اطلاعات وستا نیز یکی از قدیمی ترین شرکت و اولین شرکت دانش بنیان در زمینه آموزش الکترونیکی است که تاکنون توانسته در زمینه راه اندازی آموزش الکترونیکی و پیاده سازی آموزش مجازی با ارائه راهکار های آموزش الکترونیکی به شرکای تجاری خود بهترین و اثربخش ترین راه حل برای آموزش مجازی این عزیزان را یاری رساند. لازم به ذکر است که وستا در قسمت های مختلف بازار آموزش کشور اعم از آموزش های دانشگاهی، سازمانی و آزاد ، شرکای تجاری بزرگی دارد.